BiH

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA KOSOVA Svecla: Oružje kod terorista u Banjskoj nije iz Tuzle već pripada Vojsci Srbije, s njima je povezan i Danilo Vučić

Ministar unutrašnjih Xelal Svecla kazao je večeras za Istragu sedmice sa Avdom Avdićem da je u toku najveća istraga u historiji Kosova nakon događaja u Banjskoj 24. septembra.

“Da vidimo šta se sve desilo u Banjskoj i ko je sve uključen. Našli smo dokumentaciju jednog teroriste koji je prema našim informacijama nekoliko puta bio na Kosovu sa sinom Aleksandra Vučića Danilom Vučićem”, kazao je Svecla.

On je kazao da su pronašli dokumente na ime Milorad Jevtić.

“To je još jedan dokaz da Vlada Srbije, Aleksandar Vučić lično zajedno sa ministrom odbrane i šefom Armije Mojsilovićem su bili uključeni. Danilo je već nekoliko puta bio ovdje, on je podgrijavao nacionalističke emocije kod lokalnih Srba. A sada dokazujemo i njegove direktne veze sa najekstremnijim elementima”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Kosova.

Ministar Svecla kazao je da čista laž da je nađeno oružje u Banjskoj povezano sa Tuzlom.

“Mi imamo dokaze, papire koje smo našli o predaji oružja Vojske Srbije toj terorističkoj jedinici. Nema dokaza da je to oružje kupljeno. To je Vojska Srbije snabdijevala. U jednom od dronova mi smo našli, četiri drona smo našli i tu smo našli snimak vježbi. Oni su bili toliko drski da su mislili da će pobijediti i da te snimke policija Kosova neće naći”, kazao je Svecla.

Na vrh