BiH

MINISTAR ODBRANE BIH Helez poručuje Dodiku i Nešiću: Budite sretni ako gulag Rs uopšte preživi

Svaki pokušaj otcjepljenja Rs rezultirat će ukidanjem Rs.

Ruski vojni kampovi su rasformirani onog trenutka kad sam počeo govoriti o njima i kad sam infomacije i dokaze o njihovom postojanju predao Tužilaštvu BiH.

Pokupili su prnje, i preko Drine, tamo gdje i pripadaju, poručio je danas na društvenim mrežama ministar odbrane BiH Zukan Helez.

U objavi na Facebook profilu, Helez je naveo da je Vlada SAD u svom budžetu izdvojila oko 80 miliona KM i u potpunosti će finansirati nabavku američkih helikoptera BELL 412.

“Proizvodnja dronova je u završnom procesu i naša zemlja će ih imati i izvoziti. I neka ih imamo, zlu ne trebalo.

Često politički predstavnici iz Rs pozivaju na mirnu disoluciju. Što je babi milo, to joj se i snilo. Te želje će zauvijek ostati neostvareni snovi.

Bosna i Hercegovina je država s hiljadugodišnjim postojanjem. Mnogo snažnije političke ličnosti su u prošlosti pokušavale zauzeti našu zemlju i nisu uspjeli.

Neće to uraditi ni ilegalni predsjednik Rs Milorad Dodik i njegov potrčko Nešić. Svaki pokušaj otcjepljenja Rs rezultirat će ukidanjem Rs.

Nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima, smatram da je vrijeme da i mi u BiH preispitamo naše unutrašnje uređenje.

Poručujem ilegalnom predsjedniku Rs Dodiku i njegovom potrčku Nešiću, ali i svim drugim političarima koji dijele stavove s ovom dvojicom, da budu sretni ako gulag Rs, koji je nastao na genocidu i drugim nasjtrašnijim ratnim zločinima, uopšte preživi.

Svakako je ovo prilika da i svijet pokaže svim secesionistima i zločincima u svijetu da se oružjem, ubistvima, progonima ne mogu mijenjati granice, praviti nove unutrašnje organizacije, niti novi politički sistemi u međunarodno priznatim državama.

Dogovor, jedinstveno i jednako pravo glasa za sviju u državi, vladavina većine uz poštivanje prava drugih i drugačijih, jednaka prava i slobode za sviju, kao u svim drugim demokratskim državama, jedini su način na koji se država treba urediti i funkcionisati.

Nešiću, ne želim više da vodim polemiku sa vama, to mi je ispod svakog nivoa.

Tebi i predstavnicima petokolonaških medija koji te strastveno podržavaju u gnusnim napadima i uvredama na račun države BiH i njenih institucija ostaje samo da patite i tugujete jer je BiH stabilna neuništiva država i ponosna majka svih naroda i građana koji vijekovima žive u njoj i vole je”, naveo je Helez.

Na vrh