Aktuelno

Ministar Mićanović održao sastanak sa predstavnicima “LegeArtis-a”

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Srđan Mićanović,  danas je, u Ministarstvu, održao sastanak sa predstavnicima Gradskog umjetničkog društva “LegeArtis” iz Tuzle.

Tokom sastanka razgovaralo se o uspješno održanom prošlogodišnjem takmičenju, kao i organizaciji ovogodišnjeg horskog šampionata “LegeArtis”, koji će se održati u maju ove godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

Ministar Mićanović  je ovom prilikom istakao da podržava ideju i realizaciju aktivnosti “LegeArtisa” u organizaciji horskog šampionata, te će nastojati ukoliko je to realno i moguće, a u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, pomoći i doprinijeti radu umjetničkog društva. ““LegeArtis” koji je već postao jedan od prepoznatljivih horskih festivala takmičarskog karaktera u regionu sa učešćem istaknutih umjetnika.Vlada Tuzlanskog kantona uvrstila je na Kalendar manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton, te će i u ovoj godini nastojati podržati ovu manifestaciju, u skladu sa mogućnostima Kantona” kazao je ministar Mićanović.

Na vrh