Aktuelno

Ministar Jovanović posjetio MZ Požarnica

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Zoran Jovanović posjetio je povodom nastupajućeg vjerskog praznika Božića povratničku mjesnu zajednicu Požarnica u Tuzli. Tom prilikom ministar je najmlađe stanovnike Požarnice obradovao paketićima a nekim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe uručeni su paketi sa prehrambenim proizvodima. Bila je to prilika da se porazgovara sa povratnicima o problemima sa kojima se susreću.

Ministar je ovom prilikom kazao da će se u narednom periodu, zajedno sa Gradskom upravom putem konkursa Federalnog ministarstva za raseljene osobe, raditi na saniranju loše putne infrastrukture u ovom naselju.

„Danas smo ovdje, pred Božić da podijelimo ove paketiće djeci i da podijelimo prehrambene pakete povratnicima. Božić je praznik radosti i darivanja. Ovdje danas imamo i raseljenih Bošnjaka iz istočnog dijela Bosne koji se nisu vratili na svoja ognjišta. I mi kad radimo ovu humanitarnu pomoć ne gledamo ko pripada kojem narodu“, rekao jeministar Zoran Jovanović.

Budući da je većina stanovništva u Požarnici bez stalnog posla ovakve aktivnosti će resorno ministarstvo nastaviti i dalje, rečeno je tokom posjete.

Na vrh