Sport

Miljenik navijača Sarajeva oblači dres Slobode?

Nikola Komazec, 34-godišnji golgeter, poznat i kao velika “ptica selica” među fudbalerima, mogao bi naredne sezone igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Komazeca je bh. javnosti upoznala kada je nosio dres Sarajeva u sezoni 2013/14. Na Koševu se zadržao kratko, ali je svojim partijama brzo postao miljenik navijača Sarajeva. Na 19 odigranih utakmica postigao je 14 pogodaka i četiri puta asistirao.

Sada je za usluge Komazeca zainteresovana tuzlanska Sloboda.

– Zainteresovan sam da se vratim u Premijer ligu BiH. Postoji neki kontakt sa ljudima iz kluba, ali iskreno imam još neke ponude pa ćemo vidjeti šta će biti – rekao je Komazec za Faktor.

Komazec poznaje stanje u bh. fudbalu i smatra da je Sloboda veliki klub koji zaslužuje bolje reultate.

– Sada su u klub ušli ozbiljni ljudi siguran sam da će s vremenom sve to da bude bolje jer grad Tuzla i veliki klub kao što je Sloboda sigurno to zaslužuju. Otvoren sam za dolazak u Bosnu, dugo sam već u dalekom svijetu i možda je vrijeme da budem bliže kući i porodici – dodaje Komazec.

– Fizički se osjećam nikad bolje. Siguran sam da mogu da igram još dugo na visokom nivou. Otvoren sam za sve opcije pa i dolazak u Premijer ligu BiH – zaključio je on.

Ukoliko se odluči za dolazak na Tušanj, za Komazeca bi Sloboda bila 18. klub u karijeri. Nastupao je za Hajduk iz Kule, Maribor, Petrolul, Kosice, Haugesund. U posljednje vrijeme fudbalski hljeb zarađivao je na Tajlandu, bio je u Južnoj Koreji, Hong Kongu…

 


Komentari
Na vrh