BiH

Milanović – Dodik je pratner Hrvatske; Komšić mu žestoko odgovorio

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ranije danas je rekao da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik hrvatski partner u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka.

 

Milanović: Tko ne razumije da je Dodik hrvatski partner ili ne razumije ili je pokvaren

“Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije ili ne razumije ili je pokvaren. Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u Bosni i Hercegovini mi ovaj problem nećemo riješiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije (stalo) dovoljno. Problem je što su tisuće Hrvata i puno više Muslimana ubijeni u Republici Srpskoj. S tim se naprosto teško pomiriti”, rekao je Milanović a prenosi index.hr

Na njegovu izjavu reagirao je Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti s Facebooka.

 

“Dodikov ekstremizam i nasilje je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema”

“Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava je usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo europske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika.

Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće podebljati. Kada Milanović govori o čovjeku s crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati”, napisao je Komšić.


Komentari
Na vrh