Sport

Midžić: Grkinje nisu naivna, ali ni nesavladiva ekipa

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa nastavile su u dvorani Mejdan pripreme za uzvratni susret 3. kola Challenge kupa protiv PAOK-a iz Soluna.

Nakon što su se slegli dojmovi sa utakmice u kojoj su Grkinje pobijedile rezultatom 24:17, u stručnom štabu tuzlanskog tima pohvalili su igru u odbrani, ali i lošim ocijenili napadačke akcije, posebno apostrofirajući slabu igru bekova.

Jedna od igračica koje nose igru Jedinstva AtlasRelaxa svakako je Neira Midžić. Na utakmici u Solunu postigla je tek jedan gol, a u drugom poluvremenu rijetko je šutirala.

-Iskreno, uhvatila nas je trema, osjetila se nervoza u igri, možda smo malo i precijenile ekipu PAOK-a. Imaju nekoliko veoma kvalitetnih igračica, a kada govorim o učinku naše ekipe, dogovoreno je da se većina akcija završava na krilima. Admira Zvekić odlično je ušla u utakmicu, krenula je golovima i naravno da smo forsirali akcije na nju – objašnjava Neira Midžić u razgovoru za Fenu.

Ističe da je veoma zadovoljna igrom cijele ekipe u fazi odbrane. Zbog toga su, kaže, potrošile sve „zalihe snage“.

– Primile samo 24 gola od ekipe koja ima tri reprezentativke Makedonije. Moram istaći sjajne odbrane naše Martine Šumelj. Što se tiče mog učinka, jednostavno me šut nije krenuo. Nisam se osjećala najbolje, igrala sam pod antibioticima zbog jake upale zuba. Analgetike nisam smijela piti zbog doping kontrole. U takvoj situaciji dala sam koliko sam mogla za ekipu na koju sam jako ponosna – navodi prvi bek tuzlanskog sastava.

U nedjelju je uzvratni susret. Podijeljena su mišljenja o tome može li Jedinstvo AtlasRelax nadoknaditi minus iz prve utakmice. To će se pokazati na terenu, a ono što je sigurno, kaže Midžić, jeste da će „labudice“ potrošiti posljednji atom snage da pobijede.

– Treba nam podrška publike i znam da ćemo dati sve od sebe da savladamo Grkinje. PAOK nije naivna, ali ni nesavladiva ekipa. Publika bi mogla gledati odličan rukomet, a moje suigračice i ja dat ćemo sve od sebe da slavimo, prođemo dalje i omogućimo da se u Tuzli i naredne godine gleda evropski rukomet – zaključila je Midžić.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – PAOK igra se 19. novembra u 19.30 sati.

Na vrh