Sport

Mićanović s predstavnicima sportskih saveza TK o nacrtu zakona o sportu

Ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović danas je s predstavnicima sportskih saveza s područja ovog kantona održao informativni sastanak s ciljem upoznavanja o njihovom dosadašnjem radu, tekućim programima i budućim planovima.

U uvodnom obraćanju Mićanović je predstavio ciljeve novog Ministarstva za kulturu, sport i mlade, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu koje će za cilj imati promociju i razvoj sporta na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

Prisutnim učesnicima sastanka posebna pažnja je skrenuta na činjenicu da je u toku javna rasprava o nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu te naglašena potreba da se svi učesnici sastanka aktivno uključe u javnu raspravu, te da dostave prijedloge, primjedbe, sugestije i mišljenja na navedeni nacrt zakona, kako bi se doprinijelo kreiranju što kvalitetnijeg prijedloga zakona o sportu Tuzlanskog kantona.

Tokom sastanka predstavnici sportskih saveza s područja Tuzlanskog kantona imali su priliku i prezentirati rad svojih saveza, tekuće probleme s kojima se susreću u svom radu ali i predložiti načine njihovog prevazilaženja. Bila je ovo prilika i da se utvrde smjernice dalje saradnje resornog Ministarstva, sportskih saveza ali i svih drugih relevantnih aktera koji djeluju u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona.

Ministar Mićanović je na kraju istaknuo da će se fokus aktivnosti Ministarstva u 2018. godini staviti na podršku radu sportskih saveza i sportskih klubova, ostvarivanju saradnje na zajedničkim projektima s relevantnim akterima u oblasti, izradi Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona te promovisanju sporta kao vrijednost od općeg interesa za Tuzlanski kanton, navodi se u saopćenju.

Na vrh