Tuzlanski kanton

Mešalić: Ovim budžetom FBiH građani Tuzlanskog kantona su pomnoženi sa “0” (VIDEO)

Na usvojeni Budžet Federacije BiH javno se osvrnuo Mahir Mešalić zastupnik u federalnom parlamentu, teško optužujući poziciju da je gotovo čitav TK jednostavno precrtan u njegovom planiranju. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti…

 

Zbog lažnih informacija i u vrijeme informativne blokade te mnogih manipulativnih tumačenja koje plasiraju stranke na vlasti imam potrebu da građanima Tuzlanskog kantona pojasnim, da je budžet Federacije BiH raspoređan kao privatna svojina Nikšića i Čovića, da je Tuzlanski kanton dobio direktnom raspodjelom najmanje sredstava.

 

Osim za “rekonstrukciju” vrelovoda, TK je ostao potpuno zapostavljen u odnosu na sve krajeve u FBiH. Odbili su sve moje amandmane, a koje se odnose na rekonstrukciju i nastavak izgradnje stadiona “Tušanj” Tuzla, zatim sredstva za lijekove, opremu te sanitetski materijal za UKC Tuzla i Opću bolnicu “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici kao i izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli.

 

Ovi amandmani su odbijeni i rukama zastupnika tzv. “trojke” sa područja Tuzlanskog kantona, što ću i predočiti javno dokumentima na svom FB profilu, jer nemam pojedine medije u džepu kao neki drugi koji su sramno odbili ova četri amandmana za Tuzlanski kanton i time glasali direktno protiv ljudi koji su ih birali.

Na vrh