BiH

Mešalić – Nisam Karamarića nazvao “sljedbenikom UZPa” (iako to jeste) već primitivnim radikalnim nacionalistom i sljedbenikom tkz. “Herceg-Bosne”

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i zastupnik koalicije okupljene oko HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da bi po zakonima i Ustavu BiH vlast u ovom entitetu trebali činiti SDA, HDZ BiH i SDP. On je komentarisao i spornu izjavu predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare, koju je dala za N1, u kojoj je zaključila da je Dario Kordić prestao biti ratni zločinac nakon odsluženja kazne. “Zločin je zločin, bez obzira je l’ neko odležao kaznu ili nije, to se ne može pravdati”, poentirao je Karamatić.

U ovom njegovom izlaganju prozvan je Mahir Mešalić zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, koje mu je javno odgovorio na svom profilu na društvenim mrežama …

  • Nakon što je otvoreno u studiju N1 Mario Karamatić (HSS) rekao da je Željko Komšić isti kao Slobodan Milošević, da se on (Karamatić) zalaže za treći entitet te da Sarajevo ne treba da bude glavni grad BiH, nastavio je dalje sa nebulozama. Također je iznosio neistine da sam ga nazvao sljedbenikom UZP-a, mada on to zaista jeste. Istine radi, nazvao sam ga primitivnim radikalnim nacionalistom i sljedbenikom tkz. “Herceg-Bosne” i opet ću djelovati kad god bude trebalo. Otvoreno je Karamatić pohvalio funkcioniranje koalicije sa strankama “šestorke” (SDP, NS, NiP, NES, SBiH, PDA) i napadao Demokratsku frontu te našu borbu za građansku Bosnu i Hercegovinu. Nas nećete uzdrmati niti poljuljati, mi ćemo izdržati – napisao je Mešalić.
Na vrh