Tuzla

MENPROM uručio vrijednu donaciju Klinici za kardiovaskuparnu hirurgiju UKC-a Tuzla

Vrijedna ekipa iz Menproma danas  je posjetila Univerzitetski klinički centar Tuzla  i  tom prilikom Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju uručila vrijednu donaciju, kardijalnu ultrazvučnu  sondu, Vivid T8.

Ova najsavremenija oprema za kardiovaskularnu ultrazvučnu dijagnostiku će omogućiti preciznu analizu srčane funkcije i strukture. Vivid T8 je ključan za dijagnozu i praćenje srčanih oboljenja, pomaže medicinskom osoblju da brže i tačnije identifikuje probleme i pruži bolju njegu pacijentima. Načelnik Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, prof. dr. med. sci. Mustafa Tabaković  je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost za društvenuu odgovornost koja je iskazana na ovaj način.

Ova donacija predstavlja našu predanost zajednici i želju da doprinesemo poboljšanju zdravlja naših sugrađana – poručili su iz Menproma.

 

(na fotografiji: prof. dr. med. sci. Mustafa Tabaković. Mediha Selesković Dr Mediha Selesković, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije i Mensur Alić vlasnik i direktor MI Menprom)

 

izvor – menprom.ba

Na vrh