Sport

Mejdan domaćin najvećeg derbija Futsal lige BiH

Najveći derbi Premijer futsal lige BIH  igra se 14.12.2019 ( subota) u 17.00 sati u tuzlanskom Mejdanu između domaće ekipe FC „ Salines Tuzla City“  i gostujuće momčadi FC „Mostar SG“ iz Mostara.

Nakon poraza u Gračanici, Jarčeve očekuje još jedna izuzetno atraktivna i zahtjevna utakmica ali olakšavajuća okolonost je što se susret igra na domaćem terenu i pred vjernim navijačima.
„ Ovo je posljednja utakmica jesenjeg dijela Premijer futsal lige BiH i voljom žrijeba je odlučeno da upravo aktuelni prvak BiH gostuje Jarčevima. Ostaje žal zbog prethodne utakmice  jer bi zasigurno u subotu i ulozi bili još veći.
No i ovako će ova utakmica biti mamac za navijače iz Tuzle i okoline, a po najavama i iz regiona!“- poručili su tuzlanski Jarčevi.

Razlog više da sala Mejdana bude puna je i taj što će navijači dobiti priliku da vide trenutno najbolje futsalere koje BiH trenutno ima, a koji igraju za ova dva tima.

Domaćini će igrati bez bitnog igrača Vladimira Džombića koji je suspendovan ali i par povrijeđenih  igrača ali ne sumnjaju da će ostali dati sve od sebe da nadomjeste njegov izostanak.  Tuzlanski Jarčevi pozvali su svoje sugrađane da u što većem broju dođu u Mejdan, daju im podršku i budu šesti igrač u borbi za izlaz u Evropu.

Utakmicu će prenositi City TV iz Mostara, a susret će se moći pogledati i na You Tube kanalu.

Press  FC Salines Tuzla City

Na vrh