Sport

Mehmedagić: Na terapijama sam, nadam se povratku na teren!

Na početku priprema za drugi dio sezone trener Slobode Slavko Petrović na poziciji jednog od stopera računao je na Harisa Mehmedagića.

Očekivanja mu se nisu ispunila, jer je igrač, koji već tri godine nosi „crveno-crni“ dres i koji kotira kao „borac bez mane i straha“, rijetko izlazio na teren, a sve češće je odlazio u ljekarske ordinacije.

Povreda pete desne noge iskomplikovala se, pa je na jednoj konferenciji za novinare Petrović rekao kako je Mehmedagićeva daljnja karijera veoma upitna.

– Povreda naizgled nije strašna, ali na magnetskom snimku na kosti pete vidi se izbočina koja automatski izaziva upalu Ahilove tetive. Kada trčim i kada je opterećenje na prstima, osjetim jake bolove. Zbog toga sam odlučio da krenem s ozbiljnim terapijama – kaže Mehmedagić za Fenu.

Liječenje je započeo u Tuzli i u Beogradu, ali nakon što nije bilo poboljšanja, nastavio je u Zagrebu gdje mu, inače, živi porodica.

– Terapija je veoma neugodna, ali za sada uglavnom je sve slično onome što sam već radio, navodi.

Liječnici su predložili da proba terapiju udarnim valom,  što se primjenjuje kod poremećaja koji se javljaju unutar mišićno-koštanog sistema, kao i terapiju krvnom plazmom.

Ova druga, nova je medicinska tehnologija koja se najčešće koristi za rehabilitaciju sportista. Vrijeme oporavka kod pacijenata, smatraju stručnjaci, značajno je smanjeno već nakon nekoliko dana.

– Ovoga puta odlučio sam do  kraja ići s terapijama i optimist sam. Vjerujem da će uroditi plodom i da ću se ubrzo oporaviti. Jasniju sliku znat ću za 10 do 15 dana. Nadam se skorom povratku na teren – vjeruje Mehmedagić.

U kontaktu je s trenerom Petrovićem i s članom uprave Slobode Nerminom Čolićem, kao i osobama iz klupske zdravstvene komisije. Napominje da je Sloboda platila troškove njegovog dosadašnjeg liječenja u Tuzli i Beogradu.

Na Tušnju s nestrpljenjem očekuju povoljne vijesti iz Zagreba. Još više im se nada sjajni nogometaš Haris Mehmedagić, koji je u junu prošle godine potpisao novi, dvogodišnji ugovor s tuzlanskim premijerligašem.

Na vrh