Sport

MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR POVODOM 60 GODINA RK SLOBODA – Sav prihod od prodaje karata bit će uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu

Rukometni klub Sloboda danas je nap ress-konferenciji najavio međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina Rukometnog kluba Sloboda. Na turniru u Tuzli koji će se održati 22. i 23. augusta u Velikoj sali SKPC Mejdan ekipa Slobode snage će odmjeriti sa ekipama RK Metaloplastika, Oroshazi FKSE i RK Ohrid 2013.

Na press-konferenciji obratili su se predsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Ismar Šabović, potpredsjednik UO Damir Bećirović i pomoćni trener Slobode Nedim Đug.

Kako je istakao predsjednik Šabović Rukometni klub Sloboda ove godine slavi 60 godina postojanja, a u isto vrijeme i RSD Sloboda slavi 100 godina.

„Ovim putem želim da obilježimo ove dvije velike godišnjice, te da publika može uživati u kvalitetnom rukometnom sadržaju. U isto vrijeme, ove utakmice će služiti našem klubu kao jedna vrsta ispita da imamo neku sliku gdje se nalazimo na međunarodnoj sceni, u usporedbi sa jačim inostranim klubovima imajuću u vidu da je naš cilj i ove godine napad na vrh tabele i izlazak u Evropu“, objasnio je Šabović.

Šabović je na kraju svog izlaganja posebno istakao kakoće sav prihod od prodaje karata biti uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika koji su osim oca ostali i bez majke i trenutno žive u katastrofalnim uvjetima samo sa nanom, te pozvao sve Tuzlanke i Tuzlake da dođu na turnir i bodre Slobodu, uživajući u kvalitetnom rukometu a na taj način pokažu humanost i učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Na press-konferenciji obratio se i potpredsjednik UO Bećirović ističući da bi bilo vrlo teško organizirati turnir, za 60. godišnjicu Kluba, da je RK Sloboda tavorila u nižerazrednim ligama.

„Cilj naše Uprave je ostvaren i sada smo tamo gdje i zaslužujemo da budemo. Turnir i predstojeću sezonu posvećujemo svima koji su sebe utkali u RK Slobodu zbog kojih i vrijedi raditi kao sportski radnik u vremenu kada je sport totalno devastiran. Hvala svima koji su bili uz nas u prošloj sezoni i još jednom čestitke svima za ova dva jubileja koja obilježavamo“, rekao je Bećirović.

Prvi test Sloboda će imati danas u 17 sati kada im u goste dolazi ekipa Rukometnog kluba Osijek, a nakon toga i tri jake ekipe iz regiona koje će učestovati na međunarodnom turniru.

„Mislim da je nepotrebno govoriti o kvalitetu ekipe Metaloplastike, kao i mađarskih i makedonskih ekipa jer znamo šta znače na evropskoj sceni. S obzirom na 100 godina RSD Sloboda i 60 godina Rukometnog kluba Sloboda dat ćemo sve od sebe da se pokažemo što boljem svjetlu protiv ovih jakih ekipa. Smatram da će Mejdan u narednoj sezoni biti neosvojiva tvrđava za ostale premijerligaške ekipe“, naglasio je Đug.

 

Na vrh