Sport

Medalje za članove AK „Sloboda Tehnograd” na sportskoj manifestaciji „Šest gradova-šest sportskih avantura”

Pored osvojene titule pionirskog prvaka BiH za 2022 u trci na 1000 m, koju je  u Tuzlu donio  Nikola Pavljašević, ovog vikenda su  takmičari-ke AK „Sloboda Tehnograd” nastupili na sporstkoj manifestaciji „ŠEST GRADOVA- ŠEST AVANTURA” koja je održana u Mrkonjić Gradu.  Na manifestaciji su nastupili: Ema Mešković,  Nudžejma Vrabac, Elma Hasanbašić, Ismihan Muratović, Melina Murgić, Ajna Nezirovac, Ema Zahirović,  Berina Mujanović, Kenan Suljkanović, Vedad Suljkanović,  Rijad Hasanbašić i Tarik Nezirovac, koji su bili u pratnji roditelja  Zerine Murgić, Sanela Suljkanovića i Alena Mujanovića.

Na programu su bile sljedeće discipline: 100 m, 200 m, 300 m, 400 m u zavisnosti od starosne kategorije.  Takmičari-ke AK „ Sloboda Tehnograd” ostvarili su sljedeće rezultate:

EMA MEŠKOVIĆ – 400 m 1 mjesto

RIJAD HASANBAŠIĆ – 400 M 1 mjesto

ELMA HASANBAŠIĆ – 400 M  2 mjesto

VEDAD SULJKANOVIĆ – 200 M 2 mjesto

MELINA MURGIĆ – 200 M 2 mjesto

AJNA NEZIROVAC – 200 M 3 mjesto

 

Cilj ove manifestacije je  afirmacija  sportskih  igara i organizacija sportskih takmičenja koja okupljaju  veći broj djece iz različitih gradova. Učešće  je  uzelo 98 dječaka i djevojčica od 8-14 godina. Broj učesnika je bio ograničen i popunjen  partnerskim klubovima iz gradova koji su domaćini: Banja Luka, Tuzla, Sarajevo, Novi Grad, Mrkonjić Grad i Teslić.

 

Domaćin i pokrovitelj ovog sportskog dogadjaja bili su Opština Mrkonjić Grad  na čelu sa načelnikom  dr. Draganom Vođevićem.

 

Idejni tvorci ovog projekta su udruženje „Srce Pegaza”  i Škola sporta „Zvjezdica” iz Banja Luke koji su istakli da je ovaj projekat  već realizovan početkom februara u Tesliću, te da je bitno  da su svi učesnici  ljubitelji  zdravog načina života i širenja kruga prijateljstva. Istakli su  važnost ovih sportskih događaja, da budući mladi naraštaji  kroz sport, edukativne  i kreativne  radionice upoznaju sebe i druge,  da steknu samopouzdanje, usvoje pravilne životne  navike i steknu krug prijatelja.   Sport je najbolji način da se prihvate  medjureligijske vrijednosti, da se izbjegnu vršnjačka nasilja jer smo svjedoci koliko ih u današnjem vremenu ima.

 


Komentari

Na vrh