Lični stav

Margit Tomik Levy uputila oštru kritiku zbog glasanja Denisu Bećiroviću – Sram Vas bilo, izdajniče!; Dali ste glas ekstremnoj desničarki, pohlepnoj Čovićevoj sobarici.

Margit Tomik Levy, sarajevska primadona, poslala je otvoreno pismo članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

-Sram Vas bilo. Kukavico! Izdajico. Kome ste se vi zakleli? 300.000 nas je glasalo za Vas i kleli ste se da se nećete metiljati sa fašistima i nacistima. Vi ste i lažov. Kako Vas nije stid izaći na ulicu i pogledati u oči svoje iznevjerene glasače, svoju osramoćenu porodicu, svoj iznevjereni grad i svoje studente. Kakav je to Vaš obraz? Od čega je? Pretpostavljam od silikona kao i kod svih karijerista.

 

Može se po njemu mazati i kremom za cipele. Dobro je pođonjen… Samo da znate da ste zabili posljednji ekser u mrtvački kovčeg SDP-a. Nikšić se pokazao kao besramni nacionalista, čovjek koji bi se za fotelju rođene majke odrekao, vjerovali smo u Vas a Vi ste još gori od tog politikantskog ološa. Žestoku kampanju sam za Vas vodila, ubjeđivala Facebook prijatelje da Vam poklone povjerenje iako sam negdje u podsvjesti sumnjala u Vas. Znala sam da ste previše „gladni“ političke slave i da vam riječ nije od kamena granita, ali alternativa Vam je bio zaostali i pokvareni Bakir Izetbegović. Narod nije glasao za Vas, mnogima ste, pa i meni, antipatičan. Glasali su protiv Bakira…

 

U Trabantu ste stigli u Predsjedništvo ne u zlatnim kočijama. U furmanskim kolima ćete iz njega izaći i završiti svoju jadnu političku karijeru. I u mojoj kući je Nijaz Duraković stvarao SDP 1992. godine. Sanjali smo da se grana i širi kao najbolja voćka. Ali, kad voćka podivlja ili ne donosi rod, od tog stabla nema fajde i treba ga odsjeći i korijen mu išcupati…

 

Stara sam i umorna ali ću iz inata nastaviti da pišem i započeću kampanju protiv Vas, Nikšića i SDP-a. Vama je to vjerovarno smiješno. Smiješno je bilo i Ismiru Juski kad sam mu obećala da će mu okupacija grada zbog ustaške molitve u katedrali, biti kraj političke karijere. Vi ste još gori od Juska. Dali ste glas ekstremnoj desničarki, pohlepnoj Čovićevoj sobarici, ženi koja mrzi BiH i Vaš narod, iz straha od maloumnog Marfija, korumpiranog Šmita i imperijaliste Peacha… Bijedna kukavice. Izdajniče, zaključila je Tomik Levy.

Na vrh