Aktuelno

Mandić: Nastavljamo s popuštanjem restrikcija, očekivati i javni saobraćaj (VIDEO)

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je danas da će u FBiH biti nastavljeno s postepenim popuštanjem određenih restrikcija kad je u pitanju nastavak rada u pojedinim djelatnostima, te da se može očekivati i ponovno pokretanje javnog saobraćaja.

Naveo je da posljednjih dana imamo dobre vijesti po pitanju epidemiološke situacije, ali je poručio građanima da ne smije biti opuštanja.

– Želim zahvaliti svima koji su društveno odgovorni i koji se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja zaraze, posebno penzionerima, a da bismo i dalje imali dobre rezultate i zaštitili živote moramo ih se i dalje pridržavati – rekao je Mandić.

Dodao je da nas pozitivni rezultati ne smiju dovesti u zabludu te da ne smije biti popuštanja u mjerama lične zaštite.

Mandić je zahvalio zdravstvenim radnicima i rekao da je ponosan na njih jer su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Potcrtao je da je Federalno ministarstvo zdravstva isključeno iz rada Federalnog štaba civilne zaštite i da nije upoznato s procedurama i pojedinostima oko nabavke medicinske opreme i testova na koronavirus, što smatra nenormalnim u ovakvoj situaciji.

Na vrh