Sport

Malonogometnim turnirom fudbalskih nada Slobode, Bambija i Proletera nastavljeno obilježavanje manifestacije „Dani tuzlanskih jedinica 1992-1995. godina“

„Ovaj turnir upriličen je u sklopu manifestacije „Dani tuzlanskih jedinica 1992.-1995. godina“ i na istom učestvuje šest ekipa, po dvije iz Škola fudbala Bambi, Proleter Slavinovići i FK Sloboda. Naša želja da u vrijeme kada obilježavamo 16. maj kao dan svih tuzlanskih jedinica s mališanima Tuzle podijelimo emocije i sjećanja kako se branila i odbranila Tuzla i Bosna i Hercegovina a njih smo zamolili da budu prije svega dobri učenici i dobri ljudi, da uspiju u sportu i da budu korisni svim građanima Bosne i Hercegovine“- kazao je u ime organizatora Mehmedalija Mehmedović- Buco, predsjednik Skupštine RVI 92.-95. Grada Tuzle i član organizacionog odbora.

 

 

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Dani tuzlanskih jedinica“ je Grad Tuzla a ime te institucije prisutnim dječacima i roditeljima se obratio sekretar Gradske uprave Grada Tuzla Almir Šuta.

„Čast nam je i zadovoljstvo danas na ovom mjestu prisustvovati malonogometnom revijalnom turniru i u tom smislu poželio bih svim dječacima i njihovim roditeljima da ovaj turnir postane tradicija u smislu manifestacione kulture sjećanja na mjesto, ulogu i značaj tuzlanskih jedinica u odbrani Tuzle i Bosne i Hercegovine. Važno nam je, posebno danas, da iskažemo svoju zahvalnost najhrabrijim kćerima i sinovima našeg grada i naše domovine koji su nam izvojevali slobodu koju danas imamo“-kazao je Almir Šuta, sekretar Gradske uprave.

Za sve učesnike turnira organizator je obezbijedio medalje a za najbolje ekipe pehare u trajno vlasništvo.

Najviše uspjeha na ovom turniru imala je ekipa SK „Bambi“ Tuzla, drugo mjesto pripalo je mladim nadama „Slobode“, dok je treće mjesto osvojila ekipa FK „Proleter“ Slavinovići.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Elmin Begunić iz Slobode, za najboljeg golmana turnira proglašen je Alen Čubranović iz Proletera, dok je najbolji strijelac turnira Hamza Zukić iz Bambija, a medalje su im uručili Mehmedalija Buco Mehmedović, Enes Sića Mešanović i Željko Semunović, pomoćnik komandanta 5-OG za personalne poslove.

Nagrade za najbolje pojedince i ekipe uručili su general Anđelko Makar, Mehmed Meša Bajrić i Almir Šuta koji je u ime Gradske uprave Grada Tuzle, kao generalnog pokrovitelja i zvanično otvorio ovaj turnir uz zahvalnost dječacima, njihovim roditeljima i organizatoru što se ovaj važan datum u istoriji Tuzle pamti, ne zaboravlja i s ponosom njeguje i čuva.

Na vrh