Mali maturanti: Pet atraktivnih stručnih zvanja očekuje vas ove godine u Hemijskoj školi

18.05.2021. 


Javna ustanova mješovita srednja hemijska škola Tuzla, je tehnička, četverogodišnja škola sa dugom tradicijom u obrazovanju kadrova iz oblasti hemijske struke.

 

hemijska skola mikrobiolog

 

Od tradicionalnih zvanja, poseban akcenat Škola stavlja na obrazovanje hemijsko tehnoloških tehničara, hemijskih tehničar u farmaceutskoj proizvodnji i hemijskih tehničara – mikrobiologa.

 

hemijska skola nutricionist

 

Prateći zahtjeve tržišta rada, koji su uslovljeni širenjem obima djelatnosti, Hemijska škola Tuzla je stekla status mješovite škole.

 

 

hemijska farmaceuti

Već duži niz godina pored osnovnih zvanja iz oblasti hemijske struke, Hemijska škola Tuzla obrazuje učenike i vanredne polaznike i za izrazito atraktivna stručna zvanja  a to su Grafički tehničar – WEB dizajner i Hemijski tehničar – nutricionist.

 

hemijska web

 

Pored mogućnosti nastavka školovanja na prestižnim visokoškolskim ustanovama, sticanje diplome, učenicima je omogućeno jednostavno i brzo zaposlenje u proizvodnom sektoru, fabrikama/proizvodnim pogonima, laboratorijama, farmaceutskim kompanijama, štamparijama, preduzećima koja se bave grafičkim dizajnom ali i u privatnim poliklinikama.

 

hemijska skola6

 

Diplome su uz odgovarajuću nostrifikaciju priznate u Evropskoj uniji ali i drugim zemljama širom svijeta. Nastava se odvija po najvišim standardima obrazovanja i kontinuirano je podložna obrazovnim reformama, kadrovskoj, tehnološkoj i materijalnoj nadogradnji.

 

 

 

U školskoj 2021/2022. godini, Škola vrši upis u sljedeća stručna zvanja:

– Hemijsko tehnološki tehničar;

– Hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji;

– Hemijski tehničar – mikrobiolog;

– Hemijski tehničar – nutricionist;

– Grafički tehničar – WEB dizajner.

 

 

Dragi maturanti –  Dobro nam došli!BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!