Zabava

Male tajne atraktivne Adrijane Kurtišaj Bikić i Omara Khedra

U programima domaćih televizija imamo priliku da gledamo veliki broj kuharskih emisija različitog formata. One gledateljima pomažu da steknu ili usavrše svoje vještine u kuhinji, te daju ideju za vječnu dilemu „Šta kuhati danas?“.
Kuharski šou „Da, draga“, koji gledatelji u našoj zemlji prate u programu OBN televizije nedjeljom u terminu od 17.50 sati, uz sve navedeno nudi odličnu zabavu i puno smijeha, te otkriva male tajne kuhanja. Gledaoci iz emisije u emisiju prate zgode i nezgode takmičara – bračnih parova, gdje kuharsku ulogu preuzima muškarac, a žena je ta koja daje instrukcije s receptom u ruci.
Spremljenu hranu žene kasnije ocjenjuju zajedno sa voditeljicom Adrijanom Kurtišaj Bikić, te chefom, simpatičnim kuharom Omarom Khedrom. Omar dolazi iz Egipta, a Sarajevo je njegovo prebivalište već petu godinu.
– Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacionalnom univerzitetu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđa mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljujući našoj voditeljici Elvisi Muratović koja vodi emisiju „Stol za 4“. Razmišljali smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju „Da, draga“. Tako je sve krenulo – kaže Khedr.
Za koleginicu sa kojom radi kuharski šou „Da, draga“ ima samo riječi hvale.
– Adrijana i ja se super slažemo. Ona je velika dama i uvijek ima osmijeh na licu. Pošto još imam poteškoća sa nekim riječima bosanskog jezika, ona je uvijek tu da mi pomogne – iskren je 23-godišnji kuhar.
Kurtišaj Bikić ističe da je atmosfera na snimanju uvijek pozitivna, zahvaljujući, između ostalog, i Omaru, koji uz nju i kandidate usavršava bosanski jezik.
– Uvijek smo svi nasmijani i uživamo u realizaciji emisije. Omar je sjajan i veoma simpatičan. Sa njim je uvijek zabavno raditi. Izuzetno je odgovoran, kulturan i odlično kuha. Svi kandidati se posebno oduševe kada ga upoznaju i kada ga imaju priliku slušati kako se trudi da ispravno izgovara nazive svih namirnica na bosanskom jeziku – govori voditeljica emisije „Da, draga“.
Omar se oduvijek zanimao za kuhanje i svoje vještine je uporno usavršavao. Tako je danas glavni kuhar u jednom sarajevskom restoranu.
– Od svih jela, najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradicionalno jelo koje ja volim najviše, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu za vrijeme ramazana, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam iftare u mom restoranu na Baščaršiji za moju raju i ostale goste – kaže na kraju Khedr.

Komentari
Na vrh