Kult(ura)

“Majski cvijet” osvojila Ana Maria Vasiljević, s pjesmom “Najbolje za nas”

Ana Maria Vasiljević iz Sarajeva osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom festivalu dječije pjesme “Majski cvijet” u Tuzli.

Druga nagrada otišla je u ruke Džejne Hadžić iz Tuzle, koja je otpjevala pjesmu “Vanzemaljac”, dok je treće mjesto osvojila Sarajka Ilma Ćatović za pjesmu “Kontam ba”.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Midhatu Kušljugiću, za najbolji aranžman Igoru Vukojeviću, a za najbolju muziku Đorđu Jovančiću.

Na ovogodišnjem festivalu predstavljeno je 12 odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača.

– Prošle godine vratili smo djeci festival dječije pjesme “Majski  cvijet” Tuzla i dali mu međunarodni karakter. Kao organizatori, presretni smo što sve šira javnost prepoznaje značaj ove manifestacije i pruža nam pomoć i podršku da istrajemo u svojim nastojanjima. Iza nas su mjeseci napornog rada, no sa ponosom možemo reći da je i Gradski dječiji hor “Slavuj”, kao organizator ove značajne manifestacije, i ove godine uspješno odgovorio ovom velikom zadatku. Trudili smo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima. Koristim priliku da zahvalim pokroviteljima festivala, predsjedniku Federacije BiH, gradonačelniku Tuzle, zlatnom sponzoru BH Telecomu i ostalim sponzorima te svim prijateljima koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala “Majski cvijet” – kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora “Slavuj” i glavni “krivac” za ponovno pokretanje festivala.

“Majski cvijet” počeo je s radom 1974. godine, a u dogovoru s osnivačima, ponovno je pokrenut.

Na vrh