BiH

Mahir Mešalić pita Nikšića: Kad očekujemo dove za EPBiH ili BH Telecom?

Nermine Nikšiću, predsjedniče SDP-a sa najmanje glasova u historiji, gdje nestadoše principi sekularne države, sekularizma i jednakosti svih građana BiH?

Šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić reagovao je na vijest da je premijer FBiH Nermin Nikšić danas u Mostaru prisustvovao otvaranju objekta Hrvatske pošte, koji su tom prilikom blagoslovila sveštena lica.

 

“Nermine Nikšiću, predsjedniče SDP-a sa najmanje glasova u historiji, gdje nestadoše principi sekularne države, sekularizma i jednakosti svih građana BiH?

Nermina Nikšića u funkciji premijera FBiH blagosiljao svećenik koji osveštava ni manje ni više nego prostorije Javnog preduzeća tkz. ‘Hrvatske pošte’, koji nije u Čovićevom, već u vlasništvu Vlade FBiH i svih građana FBiH, bez obzira na etničku pripadnost i vjeroispovijest.

Dakle, kad očekujemo dove za EP BiH ili BH Telecom?

Ovo je skandal i sramota i nedostojno funkcije predsjednika SDP-a, a još manje premijera FBiH.

Ako mislite da će nakon izdaje ideje građanske države kod glasanja za Vukoju, Nermin Nikšić stati, grdno se varate.

Umjesto da pokrene pitanje Zakona o Južnoj interkonekciji, Nikšić prisustvuje uz blagoslov sveštenog lica otvaranju javne institucije svih građana FBiH”, poručio je Mešalić na društvenim mrežama.

Na vrh