Lični stav

Mahir Mešalić: Licemjeri Stojanović i Žuljević prepuštaju Ustavni sud BiH Čoviću i Dodiku

U jeku napada na institucije Bosne i Hercegovine od strane Milorada Dodika i opstrukcije svih projekata, ucjena Dragana Čovića, ovom dvojcu se u utorak 28.05 predaje vrlo važno mjesto sudije Ustavnog suda BiH uz pomoć glasova SDP, Naše stranke, NiP-a, PDA i dr., napisao je zastupnik DF-a Mahir Mešalić.

 

“To je izdaja interesa BiH! Još 05.10.2022, zastupnici Demokratske fronte, SDP i Naše stranke potpisali su zajednički dokument gdje smo tražili od Komisije za izbor i imenovanje da se dostavi KOMPLETNA LISTA kandidata za sudiju Ustavnog suda BIH. Zastupnici/će koji su tada potpisali, a imaju mandate i u ovom sazivu su: Damir Mašić, Lana Prlić, Mirsad Čamdžić, Irfan Durić ali i drugi poput Sabine Ćudić, Nasihe Pozder, Irfana Čengića, Elvira Mahmuzić, Nijaza Helez.

Zar su svi ovi ljudi “promijenili mišljenje” i postali dio HDZ-SNSD filijale u Sarajevu. Mi smo to potpisali i dostavili rukovodstvu PD Parlamenta FBiH. I to na insistiranje i inicijativu SDP-a jer su htjeli da svi zajednički biramo drugorangiranu Sanelu Gorušanović Butigan, koja nije član HDZ-a, te ima iskustvo u pravosudnim institucijama u poređenju sa Marinom Vukojom koji je bio na listi HDZ-a i koji nema ni dana pravosudnog iskustva.

Ali u utorak 28.05. po naredbi Dragana Čovića i Milorada Dodika, SDP, Naša stranka, NiP, PDA, Isaci, Uzunovići i drugi će dići ruke kojim će Čović i Dodik dobiti snažnu polugu ka ovladavanju najvažnijom institucijom u BiH.
Javno dajem na uvid gore-opisani dokument koji su 05.10.2022. potpisali Demokratska fronta, SDP, Naša stranka i još neki zastupnici i zastupnice”, istakao je Mešalić.

Na vrh