Lični stav

Mahir Mešalić: HDZ okom, “Trojka” skokom

Ponovo će nametnuti režim HDZ vlasti potpomognut strankama okupljenim oko HNS-a tkz. “Trojkom” (SDP, NiP, Naša stranka) te Isacima, Elzinama Itd., pokušati proboj na Ustavni sud BiH nasilnim i nelegalnim nametanjem HDZ kadra Marina Vukoje.
Dobili smo prijedlog izmjene Poslovnika o radu kojim se osim otvaranja puta HDZ-u i SNSD-u ka ostvarivanju plana dominacije Ustavnim sudom BiH, u Parlamentu FBiH uspostavlja potpuna diktatura vlasti i većine na način ukidanja slobode govora, broja diskusija i replika što je suština parlamentarnog djelovanja.
Kolegice i kolege iz nametnutog i oktroisanog režima vlasti, sve ove odluke koje eventualno donosite većinom će učiniti veliku štetu građanima Bosne i Hercegovine. A i vama “Trojkašima” u Parlamentu FBiH, jer ćete ubiti demokratiju i malo vladavine prava u ovoj državi te slobodu govora i misli.
Licemjerno molite opoziciju da vam pomognemo jer ne znate voditi državu, tražite da vam amandmanima pomažemo, a gušite naše djelovanje diktatorskim i nedemokratskim izmjenama poslovnika o radu.
Zapamtite, i Vidkunu Kvislingu koji je izdao svoj narod i zemlju bilo je dobro samo privremeno dok je držao vlast pod okupatorom od 1941-45 godine a kasnije je ostao samo simbol izdaje i izdajnika.
Na naš otpor računajte!!!
Na vrh