Politika

Mahir Mešalić (DF): Vlada TK mora podnijeti ostavku, nadamo se da će SDP prekinuti saradnju s Kukićem

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona pozdravlja uvedene sankcije od strane Sjedinjenih Američkih država Miloradu Dodiku, Mirsadu Kukiću i Milanu Tegeltiji.
Pozivamo Vladu TK i ministre u Vladi TK da podnesu nepozivu ostavku nakon što je vodeća ličnost koalicije vlasti SDP, PDA, NS, SBB i HDZ na TK gosp. Mirsad Kukić (PDA) stavljen na crnu listu State Departmenta.
Klub zastupnika Demokratske fronte saglasan je sa ocjenom ambasadora SAD-a u BiH da Mirsad Kukić predstavlja egzistencijalnu prijetnju po suverenitet BiH, obzirom na uočene razmjere kriminala i korupcije koju je proizveo Kukić.
Smatramo da djelovanje aktuelne Vlade TK koju čine PDA, SBB, SDP i tzv. Naša stranka ugrožava vladavinu prava, te ubija vjeru javnosti u demokratske institucije vlasti i prosperitet građana Tuzlanskog kantona.
Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDP) da shodno postojećoj situaciji prekine sve koalicione i druge političke odnose sa Mirsadom Kukićem i njegovim dugogodišnjim partnerima iz SBB-a, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta.
Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona
Na vrh