Zabava

LUDO- “Squid Game” u stvarnosti: Video koji obara sve rekorde

A da li bi mogli zamisliti popularnu seriju “Squid Game” u stvarnosti? Upravo na taj način je razmišljao youtuber Jimmy Donaldson, poznatiji kao MrBeast, u kojem je prenio “Squid Game” u stvarni život.

Video u kojem se 456 ljudi bori za nagradu od 456.000 dolara trenutno ima više od 120 miliona pregleda. Broj pregleda strelovito raste te bi ovo uskoro mogao postati najgledaniji video ovog youtubera kojeg prati preko 80 milijuna pretplatnika na YouTubeu. Ovaj video je sedmi na trendingu u BiH, dok je u Hrvatskoj na mjestu br.1

 

 

Kako je video nastao?

Donaldson je svojim pratiteljima na TikToku obećao rekreirati set ako njegov video skupi 10 milijuna lajkova. Naposljetku ih je skupio i više piše index.hr

Prilagodio je set, nabavio kostime koji su izgledali poput onih koje nose glumci u originalnoj seriji te je za sve to potrošio ukupno 3.5 milijona dolara. S ekipom je odradio najzanimljivije igre iz serije, no naravno, sigurnu verziju.

Počeo je od igre “crveno svjetlo, zeleno svjetlo”, u kojoj su sudionici na sebi imali pričvršćen mehanizam koji bi se čuo poput eksplozije te im zaprljao majice kada bi trebali biti “upucani”. Također, u jednoj od igara, kada igrači skaču s mosta, na sceni je bila pjena kako se ne bi ozlijedili.

Posljednju igru je promijenio. Natjecatelji nisu igrali Squid Game, korejsku dječju igru po kojoj je serija dobila ime, već igru muzičke stolice. To je popularna dječja igra u kojoj uz muziku klavira, igrači hodaju u krug oko stolica. Kad muzika prestane, svatko od igrača pokušava zauzeti mjesto na jednoj od stolica. Igrač koji ostane stajati ispada iz igre.


Komentari

Na vrh