Zabava

Lider ZAR-a Amir Pilav Cvale otvorio muzički studio GP u Minhenu za koji vlada veliki interes kolega

Amir Pilav Cvale, lider benda ZAR, već duže vrijeme priprema novi projekat. Sada je odlučio da sa tim upozna i kolege muzičare i pjevače.

Naime, on je u Minhenu, gdje živi i radi više od tri decenije, otvorio muzički studio GP u kojem će mnogi ostvariti svoje muzičke snove.

 

 

– Ideja o muzičkom studiju rodila se još 2018. godine, tako da sam počeo sa uređenjem i opremanjem studija i završio sam ga 2019. godine. U to vrijeme smo završavali i album “Srce kaže” sa Igorom Vukojevićem, koji je bio i producent na albumu. Tada sam Vukojeviću predložio saradnju, zajednički rad i partnerstvo za prostore Njemačke – kaže Amir Pilav Cvale.

 

 

Lider ZAR-a govori da je Igor prihvatio njegovu ideju i došao u Minhen.

– Tada smo potpisali ugovor o partnerstvu i pokrenuli smo zajednički projekat pod nazivom GP Music studio. Sklopili smo nekoliko ozbiljnih ugovora za produkciju i pokrenuli muzičku školu pjevanja i gitare. Na planove i rad je utjecao koronavirus, a u tom periodu smo završili 15 novih pjesama za ZAR, od čega će 11 biti na drugom albumu “Biljeg”. Igor završava svoja dva singla, koja u međuvremenu izdaje. Pripremili smo 20-tak pjesama na engleskom jeziku za evropsko tržište. Sada već vlada veliki interes za GP Music Studio i imamo veliki broj upita pjevača sa cijelog Balkana. U našem studiju rade se autorske pjesme ali i obrade, kompletna produkcija i aranžmani, a svim zainteresovanim bit će dostupan vrhunski tim muzičara, kompozitora i tekstopisaca sa prostora cijele bivše Jugoslavije, ali i iz Evrope. Ovo je tek početak – kaže Amir Pilav Cvale.

Na vrh