Sport

Legenda Slobode ogorčena: Čelnici kluba nas gledaju kao strance i dušmane

Mersed Kovačević legendarni i najefikasniji napadač Slobode svih vremena odigrao je u crveno-crnom dresu odigrao je 264 utakmice i postigao 78 golova za deceniju posvećenosti Tuzlacima.

Mersed Kovačević već duže nije u strukturama Slobode, jer kako navodi dolaze neki novi klinci koji smatraju da više poznaju Slobodu, piše N1.

– Meni to teško pada. Rezultati koji postiže Sloboda normalno da nisu zadovoljavajući. Oko kluba se se okružili neki novi ljudi. Nenormalno je da niko nas stare i uspješne igrače ne okuplja oko Slobode. Kada se pojavimo na Tušnju i nešto kažem, gledaju nas kao da su došli neki stranci i dušmani kluba. Moj otac je rođen na tom stadionu, ja sam odrastao i radio na tom stadionu. Volim Slobodu. Zlobnici iz kluba poturaju da mi nećemo da pomažemo. Nije stvar u nama, nego u ljudima koji vode klub – kaže Kovačević.

 

 

Sloboda proživljava teške trenutke koji bivšem napadaču crveno-crnih teško padaju.

– U zadnje vrijeme nemam volje ni da odem na stadion da pogledam utakmicu. Iz godine u godinu problemi su sve dublji. Mnogi koji su u klubu, pa čak i moje kolege sa kojima sa igrao, radili su na tome da ja odustanem od Slobode i odem. Jer ja sam osnovao školu fudbala kada sam bio u Slobodi. Imali smo oko 350 dječaka. To je bila jedna od najjačih škola u BiH. Obišli smo pola Evrope na turnirima. Vodio sam djecu na turnire, sve sam radio preko svojih poznanstava i sve to košta, ali smo se snalazili da finansijski to iznesemo – dodao je Kovačević.

Fudbalska ikona sa Tušnja mišljenja je da čelnici tuzlanskog kluba ne trebaju izmišljati toplu vodu, nego da kopiraju od susjednih velikih klubova.

– Imamo velike klubove u okruženju. Ne trebamo ništa izmišljati. Imamo Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk. Sve bivše legende su u klubovima i savjetuju stručni štab. Lakše je kada nas ima 10 do 15 oko kluba i damo savjete šefu struke, da li će nas poslušati, to je do njega. To rade u velikim klubovima. Igrao sam u velikim klubovima Galatasarayju i Bešiktašu. U Slobodi to nema, gledaju vas kao da ste došli da ih pobijete – zaključio je Kovačević.


Komentari
Na vrh