Politika

LDS BiH: Ideja Liberala nastavlja da se širi na TK – Formiran Općinski odbor u Kalesiji

Nakon što je prije dvije sedmice formiran Kantonalni odbor Liberalno demokratske stranke BiH za Tuzlanski kanton, večeras je u Kalesiji uz prisustvo velikog broja pristalica i simpatizera, formiran i općinski odbor za ovo mjesto.

Za predsjednika Općinskog odbora izabran je Mustafa Ključanin. Izabrano je i 35 članova Općinskog odbora te 10 članova Predsjedništva Općinskog odbora Kalesija.

U svom obraćanju prisutnima novoizabrani predsjednik općinskog odbora Mustafa Ključanin podcrtao je da je došlo vrijeme da i Kalesija dobije stvarnu mogućnost odabira između više političkih opcija, a ne da se glasanje svodi kao svaki put do sada „ili si za ove ili si za one“. Liberali žele i mogu donijeti prosperitet ovoj općini koja iz godine u godinu polako ali sigurno ponovo dolazi  na margine dešavanja u našem Kantonu, poručio je on.

Prisutnima su se još obratili Predsjednik LDS BiH Amir Husarić koji je govorio o značanju prijema LDS-a BiH u članstvo Alijanse liberalnih demokrata Evrope (ALDE). Član Predsjedništva LDS-a ugledni privrednik iz Živinica, Haris Redžić ovsvrnuo se u svom izlaganju na trenutnu ekonomsku situaciju koja je pogubna u cijeloj državi, a pogotovo u Tuzlanskom kantonu iznoseći konkretne prijedloge za njeno poboljšanje.

Posebno zanimljivo je bilo obraćanje Predsjednika KO LDS-a, Edima Kadića koji je istakao da se mnogima u političkom establišmentu u našoj državi ne sviđaju ideje koje donosi i propagira LDS, jer kako drugačije objasniti konstantne napade, kako na ovu stanku tako i na ljude koji je predstavljaju ako ne strahom od „oktobra“ i dolaskom novih i boljih vremena za BiH.

Iz Kantonalnog odbora ove stranke pored odbora u Kalesiji najavili su skoro osnivanje još novih općinskih odbora u TK.

Na vrh