Sport

Lazarević i Pršeš optimisti pred duel sa Širokim Brijegom

Nogometaši Slobode dočekuju ekipu Širokog Brijega na krilima dobre igre i pobjede protiv Radnika.

Šef stručnog štaba Milan Lazarević rekao je da je ovo šesta nedjelja kako ekipa radi, da je još u pripremnoj fazi, te da je nakon pobjede u 1. kolu prvenstva atmosfera mnogo povoljnija.

– Malo je lakše nakon prve utakmice, ali to je tek jedna prepona koju smo preskočili. Široki je tim koji je igrao međunarodne utakmice, u vrhu je našeg nogometa. U Evropskoj ligi i protiv Čelika su poraženi, ali su imali mnogo šansi što znači da su zakazali u realizaciji. Nadam se da će tako biti i na ovoj utakmici, dok mi moramo biti strpljivi – rekao je Lazarević na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da je protiv Radnika “stvorena dobra hemija između ekipe i publike”, te da očekuje sličan ambijent i atmosferu i sutra.

– Svi smo disali jednim plućima i nadam se da će tako biti i protiv Širokog i da ćemo osvojiti tri boda – kazao je trener Slobode.

Optimizam je podigla informacija da je Dušan Ristić (21) dobio dozvolu za nastup. Na pripremnim utakmicama bio je među najboljima. Bit će u rosteru i, vjerovatno, imati debitantski nastup za tuzlanske „crveno-crne“.

Drugi stranac, Francuz Yoann Martelat (22), nije dobio sve papire. Tajnik Ekrem Ibrić rekao je za Fenu da je Martelat dobio radnu dozvolu, ali nije i boravišnu, te da se nada da će sve biti riješeno do utakmice sa Sarajevom.

Najbolji pojedinac susreta Sloboda – Radnik, Omar Pršeš, u šali je rekao da se “prvi mačići u vodu bacaju”, jer bodove protiv Bijeljinaca treba potvrditi protiv Širokog Brijega, ekipe koja je posljednjih sezona “u crno zavijala” ekipu s Tušnja.

– To je samo još jedna u nizu utakmica za ekipu čiji igrači žele dati maksimum. Liga je puno jača i svaka će utakmica biti derbi. Znamo kako Široki Brijeg igra i ne mogu nas iznenaditi. Nadam se da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli i da ćemo slaviti pobjedu – istakao je Pršeš na konferenciji za novinare.

Utakmica Sloboda – Široki Brijeg igra se na Tušnju u subotu od 20.30 sati.

Na vrh