Sport

Lana Pudar ostvarila “A” normu za svjetsko prvenstvo u Fukoki!!!

Pošto dugo vremena nismo pisali o našem BH plivanju jer jednostavno nije bila sezona vrhunskih takmičenja evo malo svježih informacija. Dakle kao sto ste vidjeli Lana Pudar je danas ispunila “A” normu za svjetsko seniorsko prvenstvo u plivanju koje se od 23-30 Jula održava u zemlji izlazećeg sunca Japanu, tačnije gradu Fukoki. To je ostvareno danas na plivačkom mitingu u Banja Luci u organizaciji kluba 22 April.

 

Na žalost opet ćemo ta takmičenja na svjetskom prvenstvu morati pratiti u nekim kasnim noćnim terminima, ali kada je Lana u pitanju to samo može biti potpuno zadovoljstvo. Inače taj današnji rezultat iznosi 58.32 što je još uvijek daleko od Laninog najboljeg rezultata 57.27 ali je bilo udaljeno samo 40 stotinki od olimpijske norme i Pariza sljedeće godine, što predpostavljam da je primarni cilj Gorana Grahovca trenera Lane Pudar.

 

Naravno ne treba sumnjati da će Lana do svjetskog prvenstva ispuniti i norme i u ostale dvije discipline koje stalno pliva, 50 i 200m delfin. U donjoj tabeli možete pogledati norme za svjetsko prvenstvo gdje se nadamo da će norme postići Iman Avdić i Jovan Lekić.

 

 

Međutim prije svjetskog prvenstva u susjednoj Srbiji, tačnije Beogradu održava se juniorsko evropsko prvenstvo u plivanju od 04-09 Jula što opet dovodi plivače da moraju bukvalno trčati sa takmičenja na takmičenje. U donjoj tabeli možete pogledati i norme za evropsko juniorsko prvenstvo koji su naravno mnogo niže od ovih gore.

 

Takođe ove godine imamo i svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Izraelu od 04-09 Septembra. O njemu ćemo pisati detaljnije drugom prilikom kao i o evropskom seniorskom prvenstvu na malim 25m bazenima koje će se održati od 05-10 Decembra u glavnom gradu Rumunije Bukureštu.

 

 

Argumenti.ba

Na vrh