Sport

Lana Pudar – Ograđujem se od izjava mog oca, odluka za koju ću državu nastupati je isključivo moja i nikada nije bila upitna

Danas se na svoj zvaničnom FB kanala javnosti obratila naša najuspješnija plivačica Lana Pudar, a njenu izjavu prenosimo u cijelosti:
Osjećam potrebu da ovim putem reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama.
Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog.
Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom.
Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim Vas da to poštujete.
Hvala Vam na razumijevanju i ogromnoj podršci koju imam i osjećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje!
Lana Pudar
Na vrh