Politika

Kupci SPO 15 maj ponovo moraju pravdu tražiti na ulicu

Povodom desetogosišnje agonije kupaca SPO 15. maj, nedonošenja tužilačke odluke Tužilaštva TK po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016.godine te završetka objekta , obavještavamo javnost da UG SPO 15 maj ponovo organizuje učestalije Javne proteste u četvrtak 26.12.2019.godineu 14:00h i ponedeljak 30.12.2019.god u 14:00h ispred Tužilaštva TK te pozivamo sve građane Tuzle da nam se pridruže i pruže podršku u našoj borbi za pošteno plaćeno.

Od Tužilaštva TK , tačnije glavnog tužioca Tomislava Ljubića i postupajućeg tužioca Ćazima Serhatlića tražimo da konačno nakon 10 godina o poznatom predmetu SPO 15 maj imenuje krivce i HITNO donesu tužilačku odluku po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016.god

U suprotnom, tražimo izuzimanje predmeta iz Tužilaštva TK .

Koga štiti Tužilaštvo TK???

Odluke GV nisu do kraja sprovedene čime se do unedogled prolongira, praktično onemogućava useljenje i uvođenje u posjed svih kupaca u SPO 15 maj.

Takođe zahtjevamo i od Giprom doo Tuzla (Saliha i Burhana Šabovića) da se konačno počnu odgovorno odnositi prema kupcima i HITNO završe sve preostale unutarnje radove u objektu (liftovi, struja…) i u najkraćem vremenu pripreme objakat za tehnički prijem.

Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva sve do ispunjenja istih. Do tada, nažalost, svoje pravo smo primorani i dalje tražiti na ulici.

Na vrh