Aktuelno

Kroz Zimski grad Tuzla prošlo preko 100.000 posjetitelja

Zimski grad Tuzla koji je se održavao na Trgu slobode, nakon mjesec dana je zatvoren. Prema procjeni organizatora događaj je tokom mjesec dana posjetilo preko 100.000 posjetitelja kako građana Tuzle, tako i iz drugih gradova Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Namjera organizatora bila je da obogati zimski turizam u gradu Tuzla i na području Tuzlanskog kantona. Grupa entuzijasta iz Udruženja građana: Magic Factory, Life Style i Venus Amica organizatori su Zimskog grada Tuzla u koji su investirali vlastiti kapital sa željom da ožive najljepši i najveći trg u Bosni i Hercegovini, kao i da Tuzli i građanima donesu veliku zabavu u stilu zimskog kluba na otvorenom kao što se to radi u svim većim gradovima Evrope. U ovogodišnjem Zimskom gradu u proteklih mjesec dana posjetitelje su zabavljala poznata pjevačka imena različitih muzičkih žanrova poput Jasmina Stavrosa, Al Dina, Goce Tržan, Amela Ćurića, Crvene Jabuke i Lene Kovačević. Izvrstan štimung i odličnu svirku svim posjetiteljima priredili su i bendovi: TNT, Retro, Big Brothers, Infuzija, a moglo se i zaplesati uz DJ Harija i ritmove osamdesetih.

djecija nova godina

fritule

kuhano

Lena Kovacevic

palacinke zimski

zimski grad 4

zimski grad 5

Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle na Trgu slobode organizirali su dva događaja koja su dodatno obogatila sadržaj Zimskog grada a to su dječija Nova godina kao i doček 2019. godine kada su nastupili Plavi orkestar i Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul.

zimski grad 8

zimski grad 9

zimski grad 6

zimski grad 5

zimski grad 4

Gastro ponuda bila je nezaobilazna u Zimskom gradu. Plato centralnog gradskog trga u Tuzli bio je ispunjen ukrašenim kućicama, koje su nudile osim toplih i osvježavajućih napitaka i probrane gastronomske delicije. Tako su se u okviru Zimskog grada mogle kušati fritule ili krofnice pripremane po posebnoj recepturi, kao i Lino plačinke,  zatim bosanski roštilj sa nezaobilaznim ćevapima, pljeskavicama i hamburgerima. Posjetitelji su bili oduševljeni i posebno za ovu prigodu pripremljenim kobasicama iz ZP Komerca, zatim domaćim kozjim sirevima iz Milog sela te najboljim sirevima sa Balkana koji su došli iz sirane Eko sir Puđa i Zlatni sir Foča, a bila je tu i posebna ponuda proizvoda iz Sjenice, sirevi, paprike u pavlaci i raklet.

Pored izvrsne svirke i hrane posebno se uživalo i zagrijavalo uz najkvalitetnija kuhana vina iz Podruma Tolj, vinarije Rubis, Hepoka i Vinske kleti Goriška Brda, rakije iz Monograma te točeni Carlberg, Tuborg, Erdinger, Pan te crni Budweiser.  Bila je tu i ponuda najkvalitetnijih sokova: Nani 100% prirodni sokovi od cjeđenog voća te prirodni KUL IN sokovi koji pravi hit na tržištu cijelog regiona.

Oranizatori za decembar 2019. godine, najavljuju još veću zabavu u Zimskom gradu, sa još boljom muzičkom i gastro ponudom.

 

Na vrh