Sport

Košarkašice BiH u grupi s Japanom, Kanadom i Bjelorusijom u kvalifikacijama za SP, Lojo zadovoljan ždrijebom

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji igrat će u grupi C sa selekcijama Japana, Kanade i Bjelorusije, odlučeno je danas žrijebom u Miesu (Švicarska).

Turnir u ovoj kvalifikacijskoj grupi bit će održan u Osaki.

U grupi A (Beograd) su Australija, Koreja, Srbija i Brazil, dok će u grupi B također u Beogradu nastupiti reprezenatcije Francuske, Kine, Nigerije i Malija.

U grupi D u Washingtonu su Rusija, SAD, Portoriko i Belgija.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo zadovoljan je rezultatom žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Australiji naredne godine.

Reprezentacija BiH uvrštena je u grupu C, a utakmice će igrati u japanskoj Osaki od 10. do 13. februara 2022. godine.

– Možemo biti zadovoljni, jer vidimo da je u žrijebu bilo težih grupa. To i dalje ne znači da nas ne čeka težak zadatak, jer sve ove ekipu su bolje plasirane na FIBA world ranking listi – Kanada je četvrta selekcija svijeta, Japan osma, a Bjelorusija jedanaesta. Mi smo tek na 27. mjestu, ali to i dalje na znači da nemamo šta tražiti u Osaki. Naprotiv, idemo tamo da damo sve od sebe i odigramo kako najbolje znamo te, nadam se, prvi put u historiji ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo – kaže selektor Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP reprezentacija BiH igra protiv Bjelorusije, zatim slijede okršaji sa Kanadom i Japanom. Po tri selekcije iz svake grupe izborit će učešće na Svjetskom prvenstvu.


Komentari
Na vrh