Sport

Košarkaši tuzlanskog Studenta i Orlovika iz Žepča u borbi za plasman u Ligu BiH

Košarkaši tuzlanskog Studenta i Orlovika iz Žepča u subotu će odigrati prvu finalnu utakmicu play-offa A1 lige u Univerzitetskoj dvorani Tuzla sa početkom u 17 sati.

Klub iz Tuzle je tim povodom u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli održao konferenciju za medije na kojoj su govorili predsjednik kluba Kenan Sijerčić, sportski direktor Edin Nurkanović, šef stručnog štaba Vladimir Mićanović i kapiten tima Miodrag Tanasilović.

– Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Igrati finale je jedan izazov i motiv. Ekipa Orlovika iz Žepča u drugom dijelu sezone pojačala je se sa dva Amerikanca, što im je donijelo širinu i kvalitet. Tu je Edin Preldžić, igrač o kojem je suvišno govoriti, koji je godinama nastupao u Euroligi za Fenerbahče. Smatramo da imamo dovoljno kvaliteta i znanja i da možemo ostvariti pobjedu. Prva utakmica u Tuzli je prvo poluvrijeme, te stoga moramo biti maksilamlno motivisani. Druga utakmica je u Žepču, a koš količnik odlučuje o prvaku lige – izjavio je trener Mićanović.

Kapiten Tanasilović ističe kako je u subotu cilj pobjeda jer on i njegovi saigrači žele osvojiti titulu.

– Želimo ovu sezonu zaključiti titulom, to bi bio šlag na tortu našeg rada. Pozivamo publiku da nam budu naš šesti igrač u subotu – izjavio je Tanasilović.

Predsjednik kluba Kenan Sijerčić istakao je da je KK Student svoj rad reafirmirao u septembru 2021. godine.

– Svi igrači su rođeni u Tuzli ili su studenti Univerziteta u Tuzli. Nismo iznenađeni što smo u finalu A1 lige, to je došlo kao rezultat truda i rada svih u klubu. Finale nam je došlo kao nagrada. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da u subotu dođu i podrže nas. To je faktički prvo poluvrijeme, odluka je u Žepču – izjavio je Sijerčić.

Poziv košarkaškoj publici uputio je i sportski direktor Edin Nurkanović.

– Ovom prilikom pozvao bih sve ljubitelje košarkaške igre iz Tuzle i okoline da dođu u subotu 16. aprila u 17 sati u Univerzitetsku dvoranu u Tuzli u što većem broju, kako bi prije svega uživali u lijepim potezima. Također i svojim fer i sportskim navijanjem neka nam pomognu da svoj san pretvorimo u stvarnost, a to je plasman u Premijer ligu BiH za košarkaše – istakao je Nurkanović.


Komentari
Na vrh