Sport

Košarkaši Slobode dočekuju Posušje

U 7. kolu Lige Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode u Mejdanu dočekuju ekipu Posušja. Sloboda je na omjeru 2-4, a Posušje 1-5.

 

– Utakmica protiv Posušja je izuzetno bitna. Bit ću slobodan i otvoren da kažem da je to utakmica u kojoj apsolutno imamo imperativ pobjede. Ekipa se mora pokazati u najboljem svjetlu, moramo imati pravi pristup i uvijek je posebna obaveza da igramo tako u Mejdanu. Moramo dati maksimum i doći do važne pobjede – kaže Nedim Džemić, trener OKK Slobode.

Predsjednik Tuzlaka Aid Berbić ističe da ekipa ima priliku pokazati koliko vrijedi.

– Dosadašnji dio prvenstva je takav, sigurno da ekipa treba biti bolje plasirana. Moramo pokazati agresivnost i da sačuvamo domaći teren. Pred nama je jedna utakmica u kojoj ekipa mora pokazati kako treba da igra. Izlazili smo iz povreda, bilo je svega, a ova utakmica će pokazati pravu snagu Slobode – kaže Berbić.

Na kraju press-konferencije prvotimac Nedim Omerović je pozvao publiku da ih podrži u subotu uvečer.

– Trenirali smo kompletni, bez povreda i nadamo se da ćemo uz zalaganje i trud doći do pozitivnog rezultata. Fokus je na nama i otklanjanju naših grešaka. Pozivam publiku u Mejdan da nas podrži – rekao je Omerović.

Utakmica Sloboda – Posušje igra se u subotu sa početkom u 19 sati.

Na vrh