Sport

Košarkaši Slobode dočekuju Bosna Royal u Mejdanu

Košarkaši Slobode i Bosne Royal odigrat će u srijedu na parketu Mejdana utakmicu 26. kola Lige Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić na pres-konferenciji u klupskim prostorijama je naglasio kako je plasman na drugu poziciju u regularnom dijelu sezone najbolji rezultat kluba od povratka u elitni rang. Tuzlaci, ističe Berbić, imaju ambicije i u Ligi 6, koja počinje 4. maja, a u kojoj pored Slobode igraju Igokea, Široki, Borac, Spars i Leotar.

Trener Nedim Džemić u utakmici sa Bosna Royalom može računati na sve košarkaše.

– Ostaje određeni žal, dobar dio sezone smo proveli na prvom mjestu, ali ćemo regularni dio okončati kao drugoplasirani. No, na drugom mjestu smo ispred dva ABA 2 ligaša i odličnog Leotara i to je samo po sebi uspjeh. Zahvaljujem upravi kluba na čelu s predsjednikom Aidom Berbićem jer je klub pokazao visok nivo stabilnosti i organizacije. Jedina briga igrača i nas u stručnom štabu je da radimo najbolje što znamo. Naravno da idemo na pobjedu protiv Bosne Royal jer smo favoriti i želimo pred našom publikom ostvariti trijumf. Ovo će biti posljednja provjera pred Ligu 6. Hvala našim navijačima i sigurni smo da podrška publike neće izostati ni u Ligi 6 – kazao je Džemić.

Utakmica Slobode i Bosna Royala igra se u srijedu od 19 sati, a pravdu će dijeliti Saša Babić, Goran Stojančević i Željko Petrović.


Komentari

Na vrh