Sport

Košarkaši OKK Slobode žele pobjedu protiv Novog Pazara

Vrlo važnu utakmicu u sklopu 19. kola ABA 2 lige košarkaši OKK Slobode igraju sutra u gostima protiv Novog Pazara.

Radi se o susretu koji može odlučiti ko će i naredne sezone igrati u ovoj ligi, s obzirom na to da su četiri ekipe u „opasnoj zoni“ – Dynamic (7-11), Novi Pazar (7-11), OKK Sloboda (6-12) i Spars (5-13).

A upravo u ovom kolu se sastaju ekipe u borbi za opstanak. Danas u Beogradu Dynamic – Spars, a sutra Novi Pazar – OKK Sloboda. Pobjeda je imperativ svima, mada je Spars u najtežoj situaciji, ali do kraja su ostala četiri kola i niko od spomenutih klubova nije bezbjedan.

– Važna utakmica i za nas i za ekipu Novog Pazara. Obje ekipe u ovom susretu traže bodove. Gostujemo kod veoma neugodnog protivnika, jedne iskusne i dobre ekipe. Pokušati ćemo da odnesemo pobjedu u ovom susretu – izjavio je trener OKK Slobode Damir Mulaomerović.

U prvom dijelu prvenstva Novi Pazar je u tuzlanskom Mejdanu ostvario pobjedu nakon produžetaka (103:102) i upravo je nakon ove utakmice došlo do smjene na trenerskoj klupi OKK Slobode, kada je otišao Josip Pandža, a došao Damir Mulaomerović.

Nakon toga, poslije „igračke čistke“ i angažovanja Rikića i Mcnighta, Mulaomerovićeva ekipa je krenula mnogo bolje i u ABA 2 ligi i u domaćem prvenstvu.

U prošlom kolu OKK Sloboda je deklasirala Dynamic, ali je i Novi Pazar napravio sjajan posao u gostima pobijedivši ekipu Lovćena.

– Očekuje nas veoma teško gostovanje protiv kvalitetne ekipe Novog Pazara. Odlična su ekipa, s veoma kvalitetnim pojedincima. Moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada, da bi im mogli parirati i izboriti pobjedu, koja nam je u ovom trenutku prijeko potrebna – smatra košarkaš OKK Slobode, Dejan Janjić.

Utakmica Novi Pazar – OKK Sloboda igra se sutra u Sportskoj dvorani Pendik u Novom Pazaru od 19 sati.

Na vrh