Nekategorisano

Kontinuirana podrška Grada Tuzle održavanju Međunarodnog karate turnira „BiH Valentinovo“

Vršilac dužnosti gradonačelnika, dr.sc. Zijad Lugavić, primio je danas, u petak, 10.2.2023. u gradskoj upravi Tuzle, predsjednika UO Karate kluba DO, Antu Krešića.

Krešić se zahvalio Gradu Tuzli na kontinuiranoj podršci Karate klubu DO, u okviru koje je i podrška 8. Međunarodnom karate turniru “BiH Valentinovo“ 2023, koji je dostigao prvo mjesto u državi Bosni i Hercegovini, te spada među pet najboljih karate turnira u Evropi po kvalitetu i masovnosti, što pokazuju i sami podaci na službenim portalima.

 

„Turnir BiH Valntinovo je, kako i samo ime govori posvećen prazniku ljubavi Valentinovo. Želja nam je bila da nazivom, bez obzira što se radi o borilačkom sportu, šaljemo poruku ljubavi u države okruženja, Evrope i svijeta. Turnir se održava zadnjih osam godina u „A“ kalendaru Karate Saveza Bosne i Hercegovine. Turnir u prosjeku posjećuje preko 100 klubova svijeta, sa 1300 do 1500 takmičara, koji dolaze iz 10 do 15 država, a ove godine na turniru su prisutni takmičari iz deset država: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Austrija, Njemačka, Belgija, Italija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sa 100 klubova i oko 1200 takmičara“, izjavio je Krešić, te upoznao vd gradonačelnika da je sve spremno za održavanje turnira.

Lugavić je poželio sreću i uspjeh organizatorima u organizaciji turnir, a takmičarima poželio sportsku sreću, medalje i lijepo druženje i ugodan boravak u našem gradu.

Na vrh