Kult(ura)

Konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na 11.Festivalu sevdalinke

U junu mjesecu u Tuzli se organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“. Ovaj 11. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu „najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku“, I ove godine čini korak više u svojim nastojanjima. Prošle godine Festival je trajao dva dana i bio je takmičarskog je karaktera. Nove kompozicije koje su izvedene na prošlogodišnjem Festivalu vrlo brzo su pronašle svoje mjesto u srcima ljubitelja sevdaha. Organizacioni odbor festivala i ove godine raspisuje konkurs za nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke i koje će biti izvedene u takmičarskom dijelu Festivala.

logo 11 Festival Sevdalinke 2019

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene I neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori treba da prilože demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke:

puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

fs 2

Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu:

Festival Sevdalinke („za Direkciju Festivala)

Dragiše Trifkovića 11

75000 Tuzla

Ili na mail adresufestivalsevdalinke@gmail.com (sa naznakom „ za Direkciju Festivala“)

Konkurs je otvoren do 10.03.2019 godine

 

 

Na vrh