Eventi

Konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na 10.Festivalu sevdalinke

U mjesecu aprilu u Tuzli se organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“. Ovaj 10. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu „najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku“, ove godine čini i korak više u svojim nastojanjima. Naime, ove godine Festival traje dva dana i takmičarskog je karaktera gdje će prve večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.

 

Shodno tome, Organizacijski odbor Festivala Sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće u takmičarskoj večeri 10.festivala „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene I neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori treba da prilože demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke:

puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

 

Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu:

Festival Sevdalinke („za Direkciju Festivala)

Dragiše Trifkovića 11

75000 Tuzla

Ili na mail adresu: festivalsevdalinke@gmail.com (sa naznakom „ za Direkciju Festivala“)

Konkurs je otvoren do 31.01.2018 godine

Na vrh