Business

Konkurs za dodjelu sredstava za podizanje kvalitete turističke ponude TK

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona danas je raspisala treći Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte podizanja kvaliteta turističke ponude Kantona za 2018. godinu. Za ove namjene osigurano je 70.000 konvertibilnih maraka.

Javni poziv predviđa tri programa. Prvi se odnosi na projekte razvoja i uvođenja turističkih proizvoda. Drugi, između ostalog, predviđa organizovanje javnih sadržaja, te podršku ekološkim projektima, a treći organizaciju značajnih turističkih i kulturno-sportskih manifestacija.

– Radi se o 70.000 konvertibilnih maraka i ovo nam je treći poziv u mom mandatu. Sva ta sredstva vraćamo za razvoj turizma u TK. Pozitivna priča o turizmu se realizira i svi koji su bili neodlučni čime da se bave sada se opredjeljuju za turizam u TK – kazao je predsjednik Turističkog vijeća TZ TK Mirsad Gluhić.

Prema kriterijima, aplicirati mogu pravna i fizička lica registrovana za turističku i ugostiteljsku djelatnost, udruženja i nevladine organizacije s područja Tuzlanskog kantona.

– Mogu se prijaviti svi oni koji rade i djeluju, i registrovani su na području TK – istakao je voditelj Turističke zajednice TK Miralem Mešković.

Javni poziv je otvoren u narednih 15 dana.

Na vrh