Tuzlanski kanton

Konferencija “Povežimo našu Majevicu” održana dana su Teočaku

Danas je u Teočaku održana konferencija “Majevica može bolje”, koja je okupila predstavnike lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva iz Teočaka, Čelića, Lopara, Sapne i Ugljevika.

 


Na događaju su predstavljeni rezultati projekta “Povežimo našu Majevicu”, ostvareni u proteklih devet mjeseci, te aktivnosti u kojima su učestvovale stotine građanki i građana. Projekat je provelo Društvo bez predrasuda Teočak.
Poseban značaj ovog događaja je u potpisivanju Memoranduma o saradnji na aktivnostima koje doprinose jačanju kohezije i povjerenja, između predstavnika pet zajednica majevičke regije, kao pokazatelj njihove posvećenosti stvarnoj i iskrenoj koheziji.

 

Memorandum uključuje funkcionalne modele saradnje između zajednica ove regije, predloženi od strane građana i građanki, u područjima kulture, sporta, sigurnosti i zaštite, informiranja i ekologije.

 


Na ovaj način predstavnici lokalnih vlasti i organizacije civilnog društva pokazali su da je međusobno razumijevanje i zajednički rad na izgradnji društva utemeljenog na povjerenju putokaz kako može bolje.

 

Ove aktivnosti provode se u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije (#FPI) u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Europska Bosna i Hercegovina, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu.

Na vrh