Komentari

Konaković i Nikšić nakon slavlja zbog odluke Ustavnog suda, danas šute na moguća nova Schmidtova nametanja!

Nedavno je Klemen Grošelj, slovenski europarlamentarac za Patriju kazao da visoki predstavnik Christian Schmidt nema neke jasne vizije, kamo da BiH krene, kojim putem.
Možda je ova izjava važila do prije 2. oktobra, a danas nakon najava u medijima kako Christian Schmidt namjerava ‘odblokirati’ formiranje Vlade FBiH dokazuje da Schmidt ipak zna gdje vodi BiH – u duboke etničke podjele, u nejednaku vrijednost glasa.

Mnogo gori od Schmidta su političari, prije svih predstavnici ‘trojke’ koji željni vlasti ne razmišljaju o posljedicama i zazivaju odluku Schmidta. Više nema dileme da su trenutni realitet ‘trojka plus’ izabrali kao jedinu opciju.

 

Prošlo je više sati od kako je u medijima objavljen mogući način djelovanja Schmidta. Već su napisane prve analize u kojima se jasno utvrđuje nejednaka vrijednost glasa, etnička podjela, činjenica da Schmidt niti zarezom nije ‘uzdrmao HDZ’, a u medijima reakcije iz SDA I DF-a.

Trojka spava! Iz ove današnje perspektive slavlje predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića povodom činjenice da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio zahtjeve za ocjenom ustavnosti odredbi u Ustavu FBiH i izbornom zakonu a koje je nametnuo Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt djeluju sasvim prirodno!

Vrhunac je to političkog licemjerstva pomenutog dvojca, kao i definitivni dokaz da im je nametnuta vlast u kojoj igraju ulogu servilnih Čovićevih i Dodikovih muslimana, draža i važnija od bilo kakvih principa i države Bosne i Hercegovine.

Njihovo neprimjereno i sramno likovanje te današnja šutnja nad mogućom odlukom koja potvrđuje produbljivanje etničke diskriminacije, pokazalo je koliko je zapravo njihovo prisustvo na protestima ispred OHR-a bilo lažno.

Nikšić i Konaković danas dokazuju da su lagali ne samo sve građane Bosne i Hercegovine nego i svoje pristalice koje su tada pozvali na protest, očito samo zato da bi prikrili za što se zaista zalažu, a što je danas vidljivo iz njihovog likovanja.

Likovanje nad činjenicom da se Schmidtovim nametanjem produbljuje etnička diskriminacija pokazuje da su pomenuti u izbornoj noći kada su odredbe mimo svih standarda i principa nametnute, nakon što su zatvorena biračka mjesta, lagali javnost o tome kako se protive nametanju.

Umjesto bilo kakvog protivljenja vidjeli smo samo volju i kod Nikšića i kod Konakovića da vlast formiraju što prije sa onima zbog kojih su nametnute odredbe i nametnute (HDZ) kako bi im se podarila vječna vlast.

 

U konačnici Nikšićevo likovanje nad ozakonjenjem etničke diskriminacije i aparthejda nad Bošnjacima i drugim građanima koji politička prava ne ostvaraju kroz etničku kvotu, predstavlja ruganje u lice svim članovima Socijaldemokratske partije u BiH koji još uvijek vjeruju da je SDP građanska partija, a nažalost radi se o partiji koja je stavljena u funkciju neprijatelja države Bosne i Hercegovine, u funkciju HDZ-a i SNSD-a.

 

(A.Č.Z./Patria)

Na vrh