BiH

Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna je mržnja prema muslimanima

Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, a reko je da poostojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

“Iz te rečenice (da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno) je provalio sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, dododao je Komšić, pa nastavio:

“Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu. Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda.

Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti”, istakao je Komšić.


Komentari
Na vrh