Business

Kompanija Lović & Co predstavila svoj proizvodni asortiman na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju

Bosni i Hercegovinu na Svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, između ostalih, predstavljala je i kompanija Lović &Co d.o.o. iz Bistarca kod Lukavca. Iako je doba krize, prošla godina je za ovu firmu bila najuspješnija do sada. Uz izvoz u EU, nove proizvode i konstantno zapošljavanje, svijetla su tačka u privredi naše države.

O utiscima iz Dubaija razgovarali smo sa Edisom Lovićem, generalnim menadžerom ove komapnije.

  • Na svjetskoj izložbi Expo u Dubaiju imali smo priliku da predstavimo svoje proizvode i usluge na posebnom događaju organizovanom s ciljem povezivanja poslovnih zajednica. Različite aspekte metaloprerađivačke industrije, šumarstva i drvne te automobilske industrije na Paviljonu BiH predstavila je i naša sa još 16 kompanija iz BiH.
    Događaju su prisustvovali predstavnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Mijanmara, Singapura, Meksika, Slovenije, Armenije, Mađarske, Omana, Kolumbije, Australije, Libana, Brazila, Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poseban gost koji je odvojio vrijeme za privrednike iz BiH bio je Shaikh Hussain.
    Također, bili smo gosti na networking eventu na paviljonu Slovenije, gdje je naša kompanija imala jedinstvenu priliku razmijeniti poslovne kontakte sa ciljem ostvarivanja međusobnih saradnji.
  • Generalno iskoristili smo odličnu priliku koja nam se pružila i uspostavili kontakte sa predstavnicima iz velikog broja zemalja. Preostaje nam sada da sumiramo rezultate i da uspostavimo što bolju saradnju sa predstavnicima kompanija sa kojima smo razgovarali. Ponosni smo što smo maksimalno iskoristili priliku da promovišemo svoju kompaniju ali i našu državu – rekao nam je on.

 

 

Inače Lović & CO iz dana u dan unaprijeđuje svoju ponudu, a kompletan katalog njihovih proizvoda možete pogledati na:

Katalog (B/H/S) – https://bit.ly/3NrY40n
Catalog (English) – https://bit.ly/3tymTiW
foto: privatna arhiva & EXPO 2020 BiH

Komentari

Na vrh