Sport

Komentar Nalića nakon pobjede protiv NK Zvijezda

Tim FK Slobode Tuzla u nedjelju uvečer pobijedio je NK Zvijezda Gradačac sa 1:0 u okviru utakmice 20. kola Prve lige Federacije BiH čime je ekipa Zlatana Nalića zadržala prednost od četiri boda u odnosu na drugoplasiranu ekipu NK Stupčanica koja je naredni protivnik Crveno-crnih.

Pobjedu protiv Zvijezda nakon utakmice komentarisao je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Zlatan Nalić koji je očekivao da će utakmica protiv Zvijezde biti izuzetno teška.

-Nisam upisao bodove ranije, rekao sam da će ova utakmica biti teža nego protiv Stupčanice. U ovoj utakmici bilo je poluvrijeme se najvećim brojem individualnih grešaka od kako treniram ekipu, a naš protivnik je bio jako dobra ekipa, dobro su stojali na terenu i imali su motiv koji se posebno ističe kada igrate protiv Slobode, rekao je Nalić, te dodao.

-Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi, svima smo na meti, ponosni smo na to. Druga polusezona nije isti pritisak kao prva polusezona. Ima još dosta utakmica da se odigra, a mi nastavljamo raditi prema našem planu kako bi što prije ostvarili svoj cilj izjavio je Nalić koji smatra da Sloboda u nastavku sezone mora postizati golove u prvom dijelu.

-Mi imamo dosta napadača, moram početi ranije davati golove, ako to ne uradimo uvlači se nervoza što se dalo primijetiti u naše protekle dvije utakmice. Ipak do kraja smo uspjeli zabiti golove što nam danas uveliko znači, posebno pred utakmicu u Olovu, zaključio je Nalić.

Sloboda narednu utakmicu igra u Olovu protiv NK Stupčanica, ekipe koja je plasirana na drugom mjestu tabele Prve lige FBiH odmah iza Slobode sa četiri boda manje.

Utakmica se igra u nedjelju, 14. aprila s početkom u 16:30 sati.

Na vrh