BiH

Koje su poznate Sarajlije došle na VinoSar

Četvrto izdanje Vinosara, međunarodnog festivala vina i gastronomije, otvoreno je u glavnom gradu BiH.

Domaćin događaja, sarajevski hotel Radon Plaza, danas je mjesto susreta, druženja i uživanja u najboljim vinima domaćih i proizvođača iz regiona.

 

Na brojnim izložbenim štandovima posjetioci i vinski znalci mogu degustirati vina Kutjevo D.D., Vinogradi Nuić, Badel 1862, Vinarija Benkovac, Vinarija Keža, Vino Milas, AG Carska vina, Podrum Ostojić, Vinarija Čitluk, Vinarija Vilinka, Vinarija Buntić, Hercegovina Produkt, Vinarija Dida, Vinarija Daorson, Podrum Tolj, Vinarija Dodig, Puntar Wines Estate, Vina Domano. Gurmanske delicije predstavljaju Džajić Commerce d.o.o, Puđa sir, Mons Produkt, Domaćinstvo Đukarić, Bariba, Llaeth, Livanjska mljekara, a osvježenje svojim prepoznatljivim proizvodima je ponudio i Sarajevski kiseljak.

 

– Najviše se traže crna vina poput našeg Trnjak Premium, jer je došlo hladnije vrijeme i ona se više piju. Ovaj festival nam puno znači jer imamo priliku da se predstavimo našim kupcima koji često piju naša vina. Posjećujemo i sajmove u regiji, a uvijek je dobro pojaviti se na ovakvim događajima – kazali su izlagači iz Vinarije Nuić.

 

Gosti festivala imaju priliku da se upoznaju i sa radom i uslugama agencije za prodaju nekretnina u Turskoj „New life Turkey“.

 

Zadovoljstvo i osmijeh na licima posjetilaca, među kojima su bile i mnoge poznate javne ličnosti, dovoljno govori o uspješnosti još jednog festivala koji promovira vinsku industriju i kulturu, ali i proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, te koji ima tendenciju da postane tradicionalan.

 

Od poznatih ličnosti festival su posjetili Nijaz Skenderagić, biznismeni Avdo Ćenanović i Selen Balić, menadžer Almir Murtezić, Dejan Radović, vlasnik hotela Garden City Jasmin Badžak, Saša Cvijetić…

Na vrh