Vijesti

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla osuđuje prijetnje smrću upućene našoj sugrađanki Indiri Bektić Mujkić

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla najoštrije osuđuje prijetnje smrću, upućene gospođi Indiri Bektić Mujkić, našoj sugrađanki koja je u posljednje vrijeme prisutna u javnosti kao jedna od pokretača inicijative za izdvajanje budžetskih sredstava za liječenje djece. Ova inicijativa naišla je na brojne pozitivne reakcije javnosti i određenih struktura vlasti, te stoga ovakva prijetnja šalje negativnu poruku aktivistima i aktivistkinjama koji se bore za pozitivne promjene u društvu.

 

Vjerujemo da će nadležne institucije otkriti ko stoji iza ovih prijetnji i da one neće obeshrabriti druge aktiviste i aktivistkinje u njihovom zalaganju za izgradnju boljeg i humanijeg društva.

 

Danas, ovim medijskim istupom, svjedočimo o važnosti Međunarodnog dana žena. Želimo istaknuti neupitnu ulogu žene u izgradnji boljeg i humanijeg društva, ali i podsjetiti na činjenicu da, prema rezultatima istraživanja provedenog tokom 2018.godine u zemljama istočne i jugoistočne Evrope još uvijek oko 70% žena trči određen forme nasilja, protiv čega se svi moramo odlučno boriti.

 

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla čestita svim sugrađankama Međunarodni dan žena i daje snažnu podršku svim aktivnostima koje vode ka jačanju međusobne solidarnosti i izgradnji pravednijeg društva, društva bez mržnje i diskriminacije.


Komentari

Na vrh